Aino tuotteet markkinoi, maahantuo ja valmistaa Kotilaakso Oy  |   Aino på svenska  
Puhdasta onnea suomalaiseen kotiin!

Eettisyys ja ekologia

Valtaosa Aino-tuotteista valmistetaan joko kokonaan tai kootaan osista Suomessa. Osa tuotteista tuotetaan muualla EU:ssa tai Aasiassa. Aino-tuote on valvottu tuote. Jokainen Aino-tuote on käynyt läpi arvioinnin, jossa on punnittu tuotteen sopivuus suomalaiseen siivouskulttuuriin, tuotteen käytettävyys ja toiminnallisuus sekä kestävyys eli sanalla sanoen – tuotteen laatu. Käytönkestävä hinta–laatu -suhde onkin osa Ainoa.

Aino-tuotteiden valmistajat on valittu huolella. Valmistuksesta vastaavan Kotilaakson edustajat tuntevat jokaisen alihankkijansa, sillä jokaisen yhteistyökumppanin tuotantolaitoksessa on käyty paikan päällä ja selvitetty ne olosuhteet, joissa tuotteet valmistetaan. Vain eettisesti ja ekologisesti kestävät olosuhteet kelpaavat Ainolle.

Siivousvälineiden valmistukseen käytetään monia eri raaka-aineita. Katu- ja matonpesuharjoissa sekä harjanvarsissa käytetään luonnonkuituja ja puuta kuten pyökkiä, mäntyä ja koivua. Loppuunkäytetyt harjat voi polttaa. Muovimateriaaleista yleisin on polypropeeni, joka voidaan kierrättää. Synteettiset kuidut puolestaan pitää hävittää kuivajätteiden mukana.

Uusien tuotteiden kehittämisessä materiaalien kierrätettävyys ja ympäristöystävällisyys on tärkeä arvo. Esimerkiksi uusissa harjoissa on vaihdettavat päät. Näin tuotteiden käyttöikä pitenee ja hävitettävän materiaalin määrä vähenee.

Kotilaakso pyrkii säästämään luontoa myös omassa toiminnassaan. Kaikki pakkausjätteet kuten kalvot ja pahvilaatikot kierrätetään. Muovijäte otetaan uusiokäyttöön ja puujäte poltetaan lämmitykseen. Pahvilaatikoita käytetään uudelleen varastossa. Mitään muuta jätettä Kotilaakson toiminnasta ei synny.

Myös Aino-tuotteiden pakkauksia kehitetään ympäristöystävällisiksi. Tavoitteena on luopua pakkausmuovista. Tässä on edetty jo varsin pitkälle, ja useat tuotteet ovat saaneet uuden ulkoasun uusissa pakkauksissa.